Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers?

Fondsenwerving 

Bruin&Londema verzorgt de fondsenwerving voor de financiering en realisatie van diverse tuinen en tentoonstellingen van de Hortus botanicus Leiden. We zetten hierbij onze expertise in bij het benaderen van vermogensfondsen en sponsoren/partners. De Hortus botanicus Leiden is onderdeel van de Universiteit Leiden en de oudste botanische tuin van Nederland. De Hortus richt zich hoofdzakelijk op plantencollecties uit Zuid- en Zuidoost-Azië.

Japanjaar 2016

Van april t/m oktober 2016 organiseert de Hortus botanicus Leiden de tentoonstelling ‘Japanjaar 2016’: ‘Von Siebold en de planten uit Japan’ voor een heel bijzonder nieuw publiek. Verdieping voor de bezoeker staat voor de Hortus centraal. Via een sterke randprogrammering – denk aan:

  • Japanse workshops, rondleidingen en lezingen
  • concerten
  • planten- en bloemenmarkten
  • het ‘spannende’ stripverhaal over de ontdekkingsreiziger Von Siebold
  • en het Camelliaweekend zien en beleven de bezoekers het Japanjaar 2016.

Bruin & Londema heeft haar handtekening gezet onder het financieel mogelijk maken van dit event via het matchen van dit project aan geinteresseerde geldgevers. Daarnaast is zij betrokken bij de ontwikkeling van de programmering.

AQUAHORTUS

Van 5-27 september 2015 organiseert de Hortus de tentoonstelling AquaHortus. Tijdens AquaHortus staan maar liefst 40 aquaria en 40 terraria verspreid door de Hortus in de Wintertuin, de tropische kassen, de vijver en het notenveld. De bezoeker(tje)s kunnen hier tropische (zee)vissen en dieren van heel ver weg zien, maar ook het leven dichtbij huis in de Leidse sloten en grachten, een zee-aquarium en Koikarpers. Belangrijkste doelgroepen voor dit evenement zijn kinderen tot 14 jaar met hun (groot)ouders en bezoekende BSO- en schoolkinderen. In de praktijk hebben meestal oudere mensen een aquarium. Om deze leerzame en boeiende liefhebberij niet uit te laten sterven, is het belangrijk om kinderen kennis te laten maken en enthousiast te krijgen. AquaHortus wil daarom Jong&Oud bij elkaar zien te brengen. Jong&Oud is verleden èn toekomst tegelijk, een groot kostbaar goed! Bruin&Londema adviseert de Hortus bij deze bijzondere publieksaanpak. Ook brengt ze de Hortus in beeld bij en in contact met interessante geldgevers.

Opbouwen netwerken

Bruin&Londema brengt musea ook in contact met nieuwe doelgroepen. Zo bouwt ze voor de Hortus aan het opbouwen van een duurzaam netwerk met diverse zorginstellingen voor ouderen in de regio Groot-Leiden.  Ouderenzorginstelling Topaz en de Hortus besloten een officiele samenwerking aan te gaan voor het aanbieden en organiseren van een ZintuigenWorkshop en ZintuigenWandeling. Deze workshops en wandelingen zijn bedoeld voor bewoners en mantelzorgers/vrijwilligers van Topaz.  Het project vormt de eerste stap van de Hortus in het aanbieden van meer mogelijkheden aan ‘kwetsbare’ ouderen. Mogelijkheden in de zin van programmering, voorzieningen & faciliteiten die zijn afgestemd op de wensen van deze bezoekersgroep.20140905_130002 Inmiddels is er intensief overleg met meerdere zorginstellingen om dit concept ook bij hen te introduceren.