Plaats je museum, Goede Doel of instelling op de shortlist van de Volunteer!

Musea, Goede Doelen, culturele, maatschappelijke en zorginstellingen zijn meer en meer afhankelijk van vrijwilligers. Financiën en daarmee het aantal FTE’s binnen de sector nemen af en dat betekent dat er een beroep moet worden gedaan op vrijwilligers. Overigens hechten veel fondsen waar instellingen subsidies bij aanvragen veel waarde aan de inzet van vrijwilligers. Het is dus hoofdzaak te zorgen dat de vrijwilliger uit de shortlist van instanties waar hij of zij aan de slag wil gaan, jóuw museum, Goede Doel of instelling kiest.  Vrijwilligersmanagement en  -marketing zijn bij veel instanties alleen nog niet zo ontwikkeld.  Hoe verkoop je jezelf dan?

Waar vroeger de vrijwilliger tevreden was met een klusje achter de schermen, trekt hij of zij nu z’n eigen plan. Hij of zij wil er ook iets voor terug! Volunteers, tegenwoordig vaak hoger opgeleiden,  zoeken bijvoorbeeld naar verrijking van hun leven. Door zelf te leren over de instelling en dit uit te dragen in rondleidingen of workshops die ze geven. Sommigen beschouwen het vrijwilligerswerk als een verkapte coaching of managementtraineeship voor zichzelf doordat ze taken hebben die hen uitdagen in zaken waar ze professioneel niet zo goed in zijn of waren. Weer anderen zijn op zoek naar inspiratie, uitdagingen met deadlines, een opschudmoment voor de hersenen, een dosis plezier &humor, een onderbreking van de dagelijkse bezigheden of gewoon extra levensgeluk.

Musea en instellingen moeten deze plannen in de hoofden van vrijwilligers zien te achterhalen en er hun voordeel mee doen. Want als zij die plannen weten, kunnen ze het hun vrijwilligers als toegevoegde waarden bieden, zichzelf verkopen en daarmee bouwen aan langdurig vrijwilligersmanagement. Zo hebben èn de vrijwilliger èn de organisatie duurzaam voordeel bij de samenwerking.

Benieuwd naar ons volgende verhaal over lobbyen? Lees het binnenkort op dit blog!

Groeten, Paméla en Doortje

 

Leave A Comment