Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers?

De historische Oude Sterrewacht is een uniek en iconisch gebouw, gelegen aan de singels in het monumentale hart van Leiden bij de prachtige groene Hortus botanicus. Het is het oudste nog bestaande universiteits-observatorium ter wereld. Het gebouw biedt plaats aan een bezoekerscentrum, vier eeuwenoude telescopen, een 4-D-Globe en een recent via crowdfunding gerealiseerde zonnekijker.

sterrewacht-expo

Studenten sterrenkunde en vrijwilligers organiseren jaarlijks allerlei activiteiten, variërend van honderden rondleidingen langs telescopen tot grote evenementen met duizenden bezoekers per keer. Om de belangrijkste doelgroep – kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar – met hun (groot) ouders optimaal te kunnen bedienen, is een vernieuwing van het bezoekerscentrum met een interactieve permanente tentoonstelling over ‘state of the art’ sterrenkunde ontworpen. Leven op buitenaardse planeten – de zogenaamde exoplaneten –  Galaxies, Black Holes en de Big Bang zijn zaken waar jonge bezoekers alles over te weten  komen. Sterker nog: je gaat zelf je eigen planeet ontwikkelen en vervolgens kijken of er leven mogelijk is!

The Art of Bruin & Londema:

Zo zijn we betrokken bij de totstandkoming van het projectplan voor het nieuwe bezoekerscentrum. Dit plan wordt in diverse stadia doorgelicht en verbeterd zodat het maximaal aansluit bij de toekomstige bezoekers.

Zodra het plan definitief staat, start het proces van het bijeen brengen van de diverse geldgevers. Naast (vermogens)fondsen bekijken we ook andere mogelijkheden zoals major donors, legaten, sponsors, benefietnetworking, crowdfunding etc. Fondsenwerving betekent breed denken en doen!