Stichting De Nieuwe Blauwe Tram gaat zich van eind 2019 tot en met 2024 wijden aan de reconstructie van de NZH-tweelingtram A619/620, in de volksmond de Blauwe Tram genoemd. Deze tram reed tussen 1923 en 1961 in het gebied dat liep van Noord- tot en met Zuid-Holland, van Schoten helemaal tot aan Scheveningen met daartussen allerlei bestemmingen. De publiekstoegankelijke reconstructiefase biedt bezoekers een ware publieksbeleving, daarnaast lopen er diverse educatieprogramma’s.

Na de reconstructie krijgt Nederland ‘zijn’ Blauwe Tram weer terug want de tram zal ook weer gaan rijden! Daarmee komt niet alleen het voor die tijd stads- en dorpsbeeldbepalende voertuig weer fysiek tot leven, maar ook alle Verhalen en de geschiedenis erachter.

The Art of Bruin & Londema:

In opdracht van de Stichting De Nieuwe Blauwe Tram benaderen en enthousiasmeren wij geldgevers om de reconstructie van de A619/620 financieel mogelijk te maken.

Begin 2019 stond in het teken van de inweekfase. Die fase houdt in dat we bij elk fonds haarfijn in beeld brengen waardoor de reconstructie van de NZH-tweelingtram A619/620 zo goed bij hen past. We lichten, voordat we het fonds benaderen, intensief hun aandachtsgebieden en programma’s door, we bellen ze en naar wens sturen we een samenvatting van het project, dát gedeelte wat zij interessant vinden of al het hele projectplan en de begroting zodat zij kunnen ‘kiezen’, we bellen ze na, leggen uit, horen aan en kijken waar de mogelijkheden liggen. Dat passen, die match, is bij elk fonds anders. Deze zoektocht is heel belangrijk want zo leggen we bij elke mogelijke geldgever een vraag om financiële ondersteuning neer die precies past bij hun wensen en voorkeuren.

Die eerste inweekstap op de rails is gezet. Na deze inweek blijkt dat ruim tien fondsen het project potentie vinden hebben. Bij deze fondsen gaan we in mei en juni 2019 het benodigde bedrag aanvragen.