Benieuwd naar onze andere opdrachtgevers?

Van 19 april t/m 7 oktober 2018 organiseert de Hortus botanicus Leiden de tentoonstelling Plant & eter/ Smaken uit de Hortus.

Met Plant & eter wil de Hortus bijdragen aan het begrip van alle bezoekers&bezoekertjes vanuit heel Nederland, over de rol van eetbare planten, fruitsoorten, kruiden en specerijen vanaf 1590 tot en met vandaag de dag.

De bezoekers krijgen allerlei Smaken voorgeschoteld, bijvoorbeeld:

  • de tropische kassen omgetoverd tot ‘tropisch voedselbos’; in dit bos laat de Hortus zien én ervaren hoe mensen in de tropen op een duurzame manier gebruikmaken van de natuurlijke rijkdommen,
  • in de hedendaagse groentetuin waar bezoekers allerlei bekende en onbekende gewassen ‘ontdekken’,
  • in de historische groentetuin waar de tuinmannen en -vrouwen van de Hortus ‘oude’ vaak vergeten groenten kweken en hun geschiedenis met prachtverhalen weer tot leven brengen,
  • de educatieve voedsellessen met alle aandacht voor de relatie tussen mens, natuur(bescherming), voeding en gezondheid,
  • het Kinderboekje Gif Groen(te)Gezond. In dit boekje gaat het over  stoffen in planten vroeger én nu. Deze uitgave ‘fietst’ mee op de trend dat ouders hun jonge kinderen graag gezonde eetgewoonten aan willen leren en zelf dan ook weer op gaan letten.

 

The Art of Bruin & Londema:

Bruin & Londema heeft na diverse strategiebesprekingen met de Hortus de tentoonstelling gekaderd. Resultaat is een consistent projectplan met een concrete gedetailleerde begroting. Hierna is het fondsenwervingstraject gestart.

 

In de afgelopen jaren heeft Bruin & Londema, samen met de Hortus, een vaste groep ondersteuners aan de Hortus weten te verbinden. Samen met ondersteuners die specifiek gerelateerd zijn aan het onderwerp, helpen zij de Hortus hun bijzondere programmering te realiseren.